Open Huisdagen woensdag 3 en donderdag 4 november 2021
Open Huisdagen woensdag 3 en donderdag 4 november 2021
Meer info

Infraroodcabine of traditionele sauna?

Ina den Otter
7 januari 2021

6 argumenten die uw keuze makkelijker maken

Vooropgesteld is dat er maar één allerbelangrijkste waarde is: uw eigen gezondheid. Als u overweegt om een infraroodcabine of sauna aan te schaffen, dan is het verstandig om u vooraf goed af te vragen welke waarden u zélf belangrijk vindt.

Gezondheid, ontspanning, gebruikersgemak, veiligheid, plaatsingsmogelijkheden of bijvoorbeeld kosten? Ten opzichte van een traditionele Finse hetelucht sauna biedt een infraroodsauna aanzienlijke voordelen op het gebied van gezondheid en gebruikersgemak. Maar er zijn nog meer pluspunten die de kant van infrarood op wijzen. Hieronder zetten we ze voor u op een rijtje.

Aansprekende voordelen infrarood ten opzichte van hetelucht

  1. Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten
  2. Ontgiften en reiniging van uw lichaam
  3. Vermindering huidproblemen
  4. Behaaglijk ontspannen
  5. Hoog gebruiksgemak
  6. Compact, dus overal te plaatsen

 

1. Positieve werking op spieren en gewrichten

Het voornaamste verschil tussen de traditionele sauna en een infraroodcabine is zonder twijfel het positieve effect van infraroodwarmte op uw spieren en gewrichten. Infraroodwarmte is niet alleen heel aangenaam, maar het dringt ook dieper door in uw huid en dat zorgt voor een helend effect op spieren en gewrichten. U kunt daardoor soepeler bewegen en stijfheid vermindert.

2. Reiniging en ontgiften van je lichaam

De infraroodwarmte stimuleert ook de bloedsomloop. Afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd. Tevens verwijden de bloedvaten, wat ervoor zorgt dat uw huid en lichaam zich door natuurlijke transpiratie reinigen en ontgiften. Hierdoor krijgt u soepelere spieren en een zachte gezonde huid.

3. Huidproblemen op natuurlijke wijze verminderen

Als u regelmatig in uw infraroodsauna ontspant dan vermindert dat ook de gevoeligheid voor huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Een prettige bijkomstigheid is bovendien dat u ongemerkt een hoge calorieverbranding heeft vanwege het transpireren. Hierdoor verbruikt u veel energie, wat zorgt voor lichte afname van uw gewicht.

4. Behaaglijk ontspannen

De temperatuur in een infraroodcabine ligt een heel stuk lager (minder dan 55 °C) dan bij een klassieke Finse sauna (tussen de 80 en 95 °C). Als u hete temperaturen moeilijk kunt verdragen, is een infraroodcabine dus veel aangenamer om in te verblijven. Zitten in een klassieke sauna is daarom niet voor iedereen weggelegd. Los van de enorme warmte voelt het ook oncomfortabel voor velen omdat het moeilijker is om te ademen in een traditionele sauna vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad. Bij de infraroodcabine is er geen sprake van een verhoogde luchtvochtigheidsgraad. Dat voelt veel aangenamer en zorgt voor de juiste mate van ontspanning van lichaam en geest.

5. Hoog gebruiksgemak

Bij een traditionele (Finse) sauna kost het gemiddeld 3 kwartier voordat de ruimte goed op temperatuur is, mede afhankelijk van het vermogen van de ingebouwde kachel. Ook kost het vooraf al heel veel vermogen om de sauna op te warmen zonder dat u er gebruik van maakt.

Dat probleem heeft u bij een infraroodcabine zeker niet. Dat komt omdat het bij infrarood niet gaat om de warmte van de lucht, maar de stralingswarmte die van de infraroodlampen afkomt. De opwarmtijd is daarmee beperkt tot slechts 5 tot 10 minuten. De infraroodcabines die Evermes levert, zijn zeer snel op een behaaglijke temperatuur van 45 tot 55 °C. Het genieten en ontspannen kan dus binnen afzienbare tijd beginnen!

6. Compact, dus passend in vrijwel iedere ruimte

Een infraroodcabine is compact en daardoor vrijwel overal te plaatsen. De cabine kan eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd en dus ook eenvoudig worden verplaatst naar een ruimte in huis of bijvoorbeeld mee worden verhuisd. Een normaal stopcontact in de buurt is eigenlijk het enige dat nodig is, verder geen beperkingen.

De grote verwarmingsunit in een traditionele sauna en de aanbevolen afstand die je moet bewaren ten opzichte van de warmtebron, maken dat een traditionele sauna vaak te groot is om te kunnen plaatsen in een doorsnee ruimte. Verder worden er ook verschillende eisen aan de ruimte gesteld waar een sauna kan worden geplaatst in verband met vocht en warmteafgifte.

Serie Exclusieve infraroodcabines
Sames infrarood saunamodellen in onze showroom

Positieve ervaringen gebruikers Sames infraroodcabines

De ervaring leert dat gebruikers van infraroodcabines een zeer breed publiek betreft. Mensen van alle leeftijden waaronder sporters, reumapatiënten, mensen met rugklachten en ouderen die last hebben van hun spieren en gewrichten. Maar ook gezinnen die een infraroodcabine aanschaffen voor de pure ontspanning en het goede gevoel dat het geeft om gezond om te gaan met je lichaam.
Gebruikersreacties variëren van positief over bijvoorbeeld de aangename warmte tot laaiend enthousiast over de pijn verlichtende werking bij met name spier- en gewrichtsklachten zoals reuma en artrose.

Wilt u meer informatie?

We vertellen u graag meer over de specifieke mogelijkheden afgestemd op uw persoonlijke wensen. Onze adviseurs beantwoorden graag eventuele vragen die u heeft. Ook hebben we vrijwel alle Sames infrarood saunamodellen in onze showroom in Zaltbommel opgesteld, dus u bent van harte welkom om eens langs te komen. Bel 0418 514747 voor het maken van een (bezoek)afspraak.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van het nieuws en aanbiedingen van Evermes? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en geef uw voorkeuren aan. Dan krijgt u informatie, vooraankondigingen en interessante aanbiedingen afgestemd op uw behoeften.