Open Huisdagen woensdag 2 en donderdag 3 februari 2022
Open Huisdagen woensdag 2 en donderdag 3 februari 2022
Meer info

Een strandkorf kopen, waar moet je op letten?

Ina den Otter
2 maart 2021

Wat is er lekkerder dan heerlijk ontspannen in je eigen strandkorf. Heerlijk uit de wind zitten achter in je tuin of misschien wel bij je vakantiehuis of op je ruime balkon. Waarschijnlijk hoeft u niet overtuigd te worden van de beweegredenen om een strandkorf aan te schaffen, maar waar moet u nou op letten met betrekking tot het uitvoeringsniveau bij het kopen van een strandkorf en hoe onderscheidt u de pure kwaliteit ten opzichte van de goed uitgevoerde look-a-likes?

Met onze jarenlange ervaring in alles wat met gemak, relaxen en welzijn te maken heeft weten we inmiddels het kaf van het koren te scheiden. Evermes in Zaltbommel heeft een uitgebreide collectie strandkorven van degelijke makelij. Van basic uitgevoerd tot aan bijzonder luxe. Gemaakt van duurzame, milieuvriendelijke materialen. Van alle gemakken voorzien.

De oorsprong van de strandkorf

De strandkorf is van oorsprong een typisch Duits product. Ooit werden de strandkorven ontworpen om aan het strand uit de wind te kunnen zitten, zonder hinder van het zand. Duitsland heeft niet zo heel veel kust, dus daarom is het dat strandkorven ook zeker veel te vinden waren in tuinen en op terrassen in Duitsland. Strandkorven worden daarom ook wel tuinkorven genoemd. Later zijn de strandkorven in steeds duurzamere materialen uitgevoerd en heeft deze trend zich verder uitgebreid naar de rest van Europa en dus zeker ook naar Nederland. Evermes heeft hier als ‘relax-specialist’ vrijwel vanaf het begin op ingespeeld en een goede naam opgebouwd.

100% weerbestendig vlechtwerk

Vroeger werden de strandkorven uitgevoerd in origineel riet. Dat brak vaak na verloop van tijd en verweerde na enkele jaren. Ook waren de oorspronkelijke strandkorven bijzonder zwaar en moest een kuil gegraven worden om ze stabiel neer te zetten, omdat ze ander snel omvielen na een windstootje.

Het toegepaste vlechtwerk in een goede strandkorf van nu bestaat uit 100% weerbestendig milieuvriendelijk kunststof materiaal. Uiteraard nog steeds wel met de sfeervolle rietuitstraling. Dit materiaal is tevens UV bestendig, zodat verkleuring tegen wordt gegaan. Een goede strandkorf is van binnen en van buiten gevlochten met daartussen een duurzame windfolie.

Uitvoering van duurzame materialen

Een kwalitatief goede strandkorf is naast het milieuvriendelijke kunststof vlechtwerk, gemaakt van FSC gecertificeerd hardhout en roestvrij staal beslag. Dat zorgt voor jarenlang plezier en ontspanning en staat garant voor zorgeloos genieten in uw eigen stukje paradijs in uw eigen achtertuin. De constructie is door de jaren heen ook geperfectioneerd.

Verschil in kussenkwaliteit

Let u bij het aanschaffen van een strandkorf vooral ook op de kwaliteit van de kussens. De dikte en de stofuitvoering bepalen mede het zitcomfort en de duurzaamheid. Een comfortabel zitkussen is in de regel 9 cm dik. Bij een prettig rugkussen is dit een dikte van 6 cm. Let bij de stofkeuze erop dat deze waterafstotend is; dat voorkomt teleurstelling na verloop van tijd en zorgt er ook voor dat uw kussen bij een ongelukje met vlekken, gemakkelijker afwasbaar is.

En het heeft niet echt met de kwaliteit te maken, maar twee extra hoofdkussentjes zijn wel een voorwaarde voor het ultieme relaxen in een strandkorf, kunnen wij u uit eigen ervaring vertellen.

Wielen onder de strandkorf

Om uw strandkorf vaker te kunnen verplaatsen, raden wij u aan om uw strandkorf te voorzien van wielen met een rem-mechaniek. Bij de duurdere modellen is dit vaak al standaard opgenomen in de uitvoering. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren we zeker voor deze extra optie te kiezen; ze zijn eenvoudig te monteren en het gaat u echt veel plezier en gemak opleveren. Zo kunt u de strandkorf gemakkelijk draaien of verplaatsen om op ieder moment van de dag de zon te vangen en/of de wind te mijden.

Beschermhoes tegen vuil en vochtigheid

Dankzij een op maat gemaakte ademende hoes, kunt u de strandkorf optimaal beschermen en blijft hij schoon, droog en direct klaar voor het volgende gebruik. Bij alle strandkorven uit het assortiment van Evermes, is een bijpassende hoes beschikbaar. En om het genieten compleet te maken wordt iedere strandkorf standaard geleverd met een handig tafeltje, zodat u uw glaasje wijn of kopje koffie altijd bij de hand heeft.

Positieve gebruikerservaringen strandkorven

Mensen die strandkorven hebben aangeschaft betreft een zeer breed publiek. Mensen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen. Ze hebben echter één ding gemeen: ze schaften hun strandkorf aan voor de pure ontspanning en het goede (vakantie)gevoel dat het geeft om lekker uit de wind en in het zonnetje van een relaxt moment te genieten.

Het zal u niet verbazen dat er ook regelmatig strandpaviljoenhouders meerdere strandkorven hebben staan. Daar is het immers ooit mee begonnen, uit de wind genieten van comfortabel zitten of liggen in of juist uit de zon.

Gebruikersreacties zijn veelal positief en bijzonder enthousiast over de zomerse uitstraling en de absolute feel-good relaxsfeer die onlosmakelijk verbonden zijn met het hebben van één of meerdere strandkorven.

Wilt u meer informatie?

We vertellen u graag meer over de specifieke keuzemogelijkheden van strandkorven afgestemd op uw persoonlijke wensen. Onze adviseurs beantwoorden graag eventuele vragen die u heeft. Ook hebben we vrijwel alle modellen in onze showroom in Zaltbommel opgesteld, dus u bent van harte welkom om eens langs te komen om proef te zitten in de verschillende modellen en zelf te ervaren en te vergelijken. Bel 0418 514 747 voor het maken van een (bezoek)afspraak.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van het nieuws en aanbiedingen van Evermes? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en geef uw voorkeuren aan. Dan krijgt u informatie, vooraankondigingen en interessante aanbiedingen afgestemd op uw behoeften.