Open Huisdagen woensdag 3 en donderdag 4 november 2021
Open Huisdagen woensdag 3 en donderdag 4 november 2021
Meer info

Een defect aan uw gebruikte massagestoel, laten repareren of toch een nieuwe kopen?

Job van Leersum
15 juli 2021

Adviezen uit de dagelijkse praktijkEen veel voorkomende vraag aan onze serviceafdeling: “Kunt u onze massagestoel repareren? Of is het misschien verstandiger om een nieuwe aan te schaffen?”. Natuurlijk willen we u zo goed mogelijk helpen, dus net iets meer weten van uw bestaande massagestoel is dan nodig om een oprecht en goed advies te kunnen geven. Om een goede beslissing te kunnen maken leest u hieronder wat de belangrijkste overwegingen hierbij zijn.

Wat zijn veel voorkomende aanleidingen voor reparatie?

Vooropgesteld, we hebben het in deze blog over gebruikte massagestoelen. Afhankelijk van de intensiviteit en frequentie van het gebruik van de stoel, kan het na verloop van tijd voorkomen dat er iets mankeert aan de werking ervan. In en aan de stoel zit veel techniek en ook de diverse mechanische onderdelen zijn aan slijtage onderhevig.

Stelregel bij Evermes is dat afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik, een massagestoel minimaal 10 tot 15 jaar mee moet kunnen gaan. Uiteraard is dit per stoelsoort en het aantal functies van de stoel verschillend en bijvoorbeeld ook de kwaliteit van het bekledingsmateriaal dat is toegepast kan van invloed zijn op de levensduur ervan.


Een grondige inventarisatie zorgt voor een gedegen advies

Om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven, moeten de technisch specialisten van onze technische serviceafdeling de stoel grondig inspecteren. De 3 inspectiegebieden die zorgen voor een gedegen advies betreffen:

  1. Mechanisch
  2. Technisch
  3. Uiterlijk

Mechanische slijtage

Een massagestoel heeft veel mechanische onderdelen die ervoor zorgen dat de verschillende massagefuncties maximaal kunnen worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kan het zijn dat slijtage van bijvoorbeeld lagers en/of tandwieltjes kan optreden. De meeste mechanische onderdelen kunnen meestal eenvoudig vervangen worden. Uiteraard ook afhankelijk van het uitvoeringsniveau en de opbouw van de desbetreffende massagestoel.

Technische controle

Een massagestoel is niets zonder vooraf instelbare programma’s. Om die goed uit te kunnen voeren zitten in een stoel veel elektronica en vaak ook diverse sensoren. Er zijn ook massagestoelen met persoonlijk instelbare programma’s en geheugenfuncties. Los nog van aanvullende luxe zoals audio en thermostatische functies. Veel elektrische systemen dus die allemaal goed moeten functioneren en samen moeten kunnen werken. Het kan voorkomen dat een van deze systemen storingen vertoont na een intensieve gebruiksperiode, door vochtinvloeden, overmatige verwarming van elektronische systemen, noem maar op. Aan onze technische mensen de schone taak om een mogelijk defect op te sporen.


Uiterlijke slijtages

We zien het vaak als compliment als gebruikers ons benaderen met de vraag of bijvoorbeeld het zitgedeelte van een massagestoel kan worden vernieuwd. Dat wijst er namelijk op dat men intensief gebruik heeft gemaakt van de stoel en dat is precies waarvoor een stoel ooit is aangeschaft; om veel te gebruiken, veel ontspanning te bieden en regelmatig zelfs een klacht-verhelpende werking te hebben.

Bij een uiterlijke slijtage en het al dan niet laten vernieuwen van bekledingsdelen is het verstandig om te beseffen wat de verwachte verdere levensduur van de massagestoel is. Op een bepaald moment kan ook een kwaliteitsstoel onderhoudsgevoeliger worden en is het te overwegen om een nieuwe stoel aan te schaffen.


Een nieuwere stoel heeft vaak ook nieuwe technieken

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. De nieuwe generatie massagefauteuils beschikken over steeds geavanceerdere computers die zorgen voor een nog betere functionaliteit. Ook dat kan een argument zijn om uw bestaande stoel in te ruilen en daarmee een aantrekkelijk aanbod te realiseren bij het aanschaffen van een nieuwe massagestoel.

Bij Evermes beoordelen we bij inruil uw oude massagestoel grondig en geven u een aantrekkelijk inruilbedrag, waarmee u met een goed gevoel een keuze voor een nieuwe generatie massagestoel kunt maken.


Reparatie: op locatie of in onze technische werkplaats

Zijn er problemen met de werking van uw huidige massagestoel, dan kunt u een afspraak maken met onze serviceafdeling. Eén telefoontje (0418 – 540 915) is al genoeg. Vaak kunnen we aan de hand van een aantal gerichte vragen bepalen of we de reparatie van het defect bij u op locatie uit kunnen voeren of dat de stoel naar onze werkplaats moet komen waar we geavanceerdere (meet)apparatuur ter beschikking hebben.


Uw stoel afgeven bij Evermes of op laten halen

Moet uw massagefauteuil toch naar onze technische afdeling komen om gerepareerd te kunnen worden, dan kunnen we ons voorstellen dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om de stoel zelf bij Evermes af te komen geven. Daarom bieden we voor wie dat handig vindt, de mogelijkheid om uw stoel op te laten halen. Hieraan zijn wel kosten verbonden, maar u bent er dan zeker van dat uw stoel op professionele wijze wordt getransporteerd en ook weer bij u terug komt. Maar heeft u zelf de mogelijkheid, dan is het uiteraard prima als u de stoel zelf bij ons af komt geven. Er staat dan een overheerlijk kopje La Messoni koffie voor u klaar!

Binnen enkele dagen offerte van de reparatiekosten

Nadat onze technische afdeling uw gebruikte aan een grondige inspectie heeft onderworpen, nemen we contact met u op en krijgt u een overzichtelijke offerte van de reparatiewerkzaamheden. In de meeste gevallen zullen we hierbij ook een indicatie afgeven van een mogelijk inruilbedrag voor uw bestaande stoel en de mogelijkheden die dit biedt bij de keuze voor een nieuwe generatie relaxstoel en de bijbehorende voordelen. Uiteraard geheel vrijblijvend, maar wel gericht op maximale tevredenheid voor u als klant.

Wilt u meer informatie?

We vertellen u graag meer over reparaties van massagestoelen en de mogelijke keuze van een nieuwe relaxfauteuil afgestemd op uw persoonlijke wensen. Onze adviseurs beantwoorden graag eventuele vragen die u heeft. Ook hebben we vrijwel alle nieuwe modellen in onze showroom in Zaltbommel opgesteld, dus u bent van harte welkom om eens langs te komen om proef te zitten. Bel 0418 – 514747 voor het maken van een (bezoek)afspraak.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van het nieuws en aanbiedingen van Evermes? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en geef uw voorkeuren aan. Dan krijgt u informatie, vooraankondigingen en interessante aanbiedingen afgestemd op uw behoeften.